Det är viktig att tillaga fläskkött med rätt temperatur. Blir köttet inte genomstekt kan det innehålla farliga bakterier och blir köttet för varmt blir det torrt.
Fläsk | Innertemperatur |
---|---|
Benfri fläskkotlett | 70˚C |
Benfri fläskkotlettrad | 70˚C |
Skinka | 70˚C |
Fläskbog | 70˚C |
Skinkstek | 70˚C |
Fläskfilé | 70˚C |
Fläskfärs | 70˚C |
Fläskkarré | 80-85˚C |
Grillspjut | 70˚C |
Flintastek | 70˚C |
Julskinka | 72˚C |
Fläskkotlett | 70˚C |
Kotlettrad | 72˚C |
Fläskytterfilé | 70˚C |
Sidfläsk | 80˚C |
Köttfärslimpa (blandfärs) | 70˚C |